wtorek, 19 kwietnia 2016

Pora Obiadowa

    A na obiad polecamy: brokuły z parmezanem i sosem lekkim serowym oraz gotowaną na parze pierś z kurczaka posypaną  rukolą :)
Smaczne, zdrowe, syte.

        BROKUŁY -->  Posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze. Są jednymi z najzdrowszych warzyw na świecie!
Chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, a także korzystnie wpływają na funkcjonowanie wzroku i regulują poziom cukru we krwi, co jest szczególnie ważne dla cukrzyków. Wszystko dzięki zawartości witamin, składników mineralnych i sulforafanu - silnego przeciwutleniacza.


         RUKOLA --> Obfituje w witaminy A, B, C oraz K. Wspiera procesy trawienne: wzmaga wytwarzanie żółci, zapobiega otyłości, leczy nieżyty i wrzody żołądka. Pomaga również w przypadku wzdęć, zgagi i bólów brzucha.
                                                               WARTO? WARTO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz